Tuesday, July 28, 2009

Preview : The Curse


Aura
‘Mangkuk mana yang dok menyumpah hidup aku nih? Kenapa nasib aku asyik malang aje??’



Nail
‘Aku si pembawa malang. Aku ditakdirkan untuk hidup sendirian.’





Iskandar
‘Setiap lelaki kacak mempunyai tugas yang berat – melayani dan menghiburkan gadis-gadis di sekelilingnya. Aku tak minta dilahirkan sebagai lelaki kacak, tapi aku suka jadi kacak!’




Nattasya
'Aku student paling cantik kat sini. Aku ibarat permaisuri tanpa tanah jajahan. Semua kataku, arahanku pasti dituruti. Ada sesiapa yang berani bantah cakap aku?'




Apa akan jadi kalau realiti kehidupan sentiasa bertentangan dengan apa yang kita harapkan, impikan, angankan? Benarkah sumpahan itu wujud? Adakah sumpahan itu yang menentukan arah hidup kita?


*** Kalau saya diberi peluang untuk menulis lagi, mungkin saya akan menulis kisah Aura dan ‘sumpahan’nya pula lepas ni. Dan dengan sesuka hati saya mengkidnap pic pelakon korea. Tapi apapun, ini sekadar perancangan kasar… Jadi atau tidak saya berserah pada Allah. Apa pendapat korang? ada cadangan? : )

21 comments:

tzaraz said...

nak! nak! nak!..nak baca cite nie..
tapi abiskan ad+iz dulu laa..

lilygreeny said...

Eury...
lily akan tunggu
xkisah bile pun eury nk
tulis cite ni k???
sukenyeeee !!!

Anonymous said...

buat aje mst ada smbtn pnye lh..
Ad&Iz dh nk abs dh kn..
erm...apa le ksdhn dia org nie yek..

hannie_luv_vespa said...

mesti bcer nyer...

Sue said...

kalu eury rasa masa dan kudrat mengizinkan maka teruskanlah ia sbb kami sbg pembaca sentiasa menyokong eury....

kalu ada citer baru memang best sbb dpt menambahkan bahan pembacaan..hehehe~~ jgn mare...

Anonymous said...

mcm best je cite ni..tk sabar nk tunggu..hehe

Mrs. Jojie said...

betul...setuju ngan tzaraz...abiskan dl cite ad+iz pastu buat cite The Curse ni lak....sy mesti bacenye...tetiap hr sy bukak blog eury ni...

betul sejak dah tukar status puan ni dah tak sempat nak beli2 novel lg...nasib baik ade novel online mcm ni...boleh berangan...hehehehe

nurulshakierah said...

nak baca gak tp baik eury abiskan dulu cerita ad+iz...nnt feeling bercampur..heheheh..abiskan la ad + iz tue...xsabonya nak nntkan n3 baru

keSENGALan teserlah.. said...

nak2..
karang je..
hehe..cm besh..
tp nk ad+iz dlu ek..
hehe..

sepatu biru said...

yup2...
cam interesting je cite ni..
tp cam sume org cakap...
abeskan ad+iz dulu then baru tulis cite ni..
sy salu menyokong karya awak.. :)

plum blossom said...

of course akan baca cerita nih...
but habiskan dulu ad+iz k!

well, nak tanya picture utk watak nail tu sapa eh??? pelakon korea ke??? belakon cerita pa tak penah nampak pun....
eury help me!!!!! huhuhuhuhuhuh
(dlm hati: cam na leh tak perasan ada laki korea muka cam nail tu....)

eury said...

salam...laki pic nail tu penah blakon film millionaire's 1st love and beberapa drama tp sebagai pelakon tambahan aje... yg pic farriel tu pic pelakon jepun cite absolutely boyfriend... korang tau dah kan?

Anonymous said...

erk gn la pelakon malaysia ke plak

Anonymous said...

boleh je!!!
hehehe...
ada gmbr pakwe ku..
kim jeong hoon~~~

nur khairunnisa mohd azuhar said...

nak baca citer ni gak =p
tp abiskan euraclipse n ad+iz
terlalu best n ltih nak tunggu
=p

mirae said...

kite minat citer ad+iz tu sbab tengku farriel izumi tu la..
gambar hayami mokomichi.. hensem sangat..
eury memang best.. kite pun suke citer jepun n korea gak..
karya eury mmg hebat la..
x sabar nak bace the curse ni..
tp nak habis bace ad+iz dulu..
sbab 'night-tenjou ade'.. hehe..

jidah said...

a'a....
btl kata tzaraz...
hbs kn ad+iz dlu...
x sbr nk bce....

plum blossom said...

thanks eury sbb bagi tahu siapa tu nail... sorry sgt2 kalau menyusahkan eury! gomen ne! keep ur good work! still waiting for the first entry of THE CURSE....

aitqah saffiyah said...

habiskan citer ad+iz cepat2... nanti nak sambung baru leh jiwang ngan the curse nih.. ok ke?

Anonymous said...

buat la apa2 citer pon...
kite tetap akan bace punyer..

Anonymous said...

I read this forum since 2 weeks and now i have decided to register to share with you my ideas. [url=http://inglourious-seo.com]:)[/url]

Followers