Thursday, March 11, 2010

24 hours? Give Me More...Please...


Assalammualaikum...

Lama dah eury tak beramah-mesra, cakap2 kosong dgn kipas-susah-mati kat sini... selalu dapat post 1 entry je... itupun once in a blue moon... pastu ‘hilang’... perkataan faveret kawanku... ahaks... (ku pinjam gelakmu ‘batu’)...

Okey... lately eury busy sket. Macam2 jadi, problems here and there, mmg busy untk menulis. Cuaca skrg pun tak menentu jadi penyakit cepat aje menyerang eury esp demam, pening, dll... antara menulis & mereka, eury pilih mereka sebab mereka sebahagian dari eury. apa punya ayat la kan... tapi itulah hakikatnya. komitmen yg lain lagi... so, kena la ikut priority and seniority (kalo berkenaan)... hehe...

Kadang-kadang jealous gak dengan penulis enovel dan penulis2 novel yang lain. Diorang boleh aje tulis 2-3 enovel, cerpen sekaligus... macam norhayati berahim (slh sorg penulis novel yg eury layan novelnya) boleh tulis sampai 4-5 buah novel dalam masa setahun. Padahal mereka juga ada komitmen yg lain2... tapi eury... hmm... susah nak cakap tu... kadang2 nak siapkan 1 entri pun sampai seminggu @ lebih. Itupun kena curi masa tdo di waktu malam. Tapi kalo dah ‘kepak’ (bhs swak, rsnya mcm ni ejaannya) sangat, memang tdo terus la...

Mmg ada 2 cerpen pending dlm laptop... yg satu tu fsl valentine. Kononnya nak post sempena valentine tapi tak dapat disiapkan. So mungkin utk valentine tahun depan pulak kot! insyaallah eury akan cuba siapkan cerpen yg lg satu tu pulak masa cuti sek nanti and post kat blog... wat masa ni eucralipse je la dulu eury pulun kasi habis. Saat cinta bicara (SCB) mmg eury nak sambung tapi masih kena cari masa dan mood dulu. Harap-harap korang semua maafkanlah eury, ek...

Okey, fasal ad+iz... eury dah hantar 1st draf ke Kaki Novel. Tapi masih belum dapat feedback apa2 dari mereka. Maybe diorang pun sibuk promosi new novels kan... don’t blame them... salahkan eury... dari hujung tahun lepas lagi KN push eury untuk siapkan ad+iz so that maybe diorang boleh publishkan this year, awal tahun. Tapi eury tak dapat siapkan dan hantar waktu yang sepatutnya. Jadi, tu la yang jadi lambat tu... utk itu, eury mohon maaf jutaan lemon lagi dari semua kipas-susah-mati ad+iz... ada rezeki, muncul la 1st ‘baby’ eury tu kat pasaran, insyaallah... apa-apa perkembangan ad+iz akan eury khabar2kan pada korang semua... don’t worry k...

Untuk yg bertanya, lagu ost BOF tu tajuknya bcoz i’m stupid by SS501... kalo acoustic version nyanyian kim hyun joong...

p/s : tak suka kerk gak! Sweet-liar... percaya @ x, idea wat cite eucralipse bermula dgn scene pergaduhan antara 2 insan bercinta ; kerk & eury... kemudian baru eury fikirkan jln cite utk sblm & slps pergaduhan tu... pelik kan?

Wassalam...

4 comments:

qyqa said...

ha kak..
x sabor na bc ad n iz..
rndu kat depa..

cian kat akak..
jgn penat ya..=)

Anonymous said...

xpa akak.. sanggup tunggu nie..
akk xpi konsert super junior ke??

kumako said...

tak sbr nak bce euraclipse...

Anonymous said...

cumel r k.eury ni..
huhu

Followers