Monday, June 14, 2010

Novel AD+IZ Di Pasaran!!!


Assalammualaikum...

Kepada semua kipas-susah-mati AD+IZ, seperti yang dijanjikan, ni eury nak bagitau yang novel ad+iz akan berada di pasaran bulan 7 ni!!! Yeargh....! Syukur, alhamdullillah! Finally... tak tau la efektif ke tak pengumuman ni since rasanya dah tak ramai ikuti blog ni memandangkan eury pun jarang-jarang dapat upload n3... gome ne...

Kepada korang yg mengikuti cite ni dulu, yg nak tahu apa kesudahan kisah cinta AD dan Iz serta yang lain2, silakan ke toko-toko buku berdekatan korang julai ini... kalau nak mudah boleh beli online je kat web kaki novel iaitu
http://www.kakinovel.com/



Fuh... Rasa macam ada rama-rama dalam perut dah ni... bukan sket2, banyak!! panik+suspen+takut+berdebar+gembira+teruja... semua ada... takut gak bila membayangkan reaksi korang bila baca novel sulung eury ni nanti... eury akui masih banyak lagi yang perlu eury pelajari esp dalam bidang penulisan dan penerbitan... apapun eury dah cuba buat yang terbaik. dan inilah hasilnya...! Harap-harap novel tu akan memuaskan hati korang yang dah setahun menanti ad+iz... macam biasa, eury mengalu-alukan sebarang komen, cadangan, kutukan @ apa-apa feedback dari orang untuk memantapkan lagi hasil kerja eury...

Ni details tetang novel ad+iz....

HARGA SEMENANJUNG : RM21 AHLI KN: RM17
SABAH/SARAWAK : RM24 AHLI KN: RM20
PENULIS : EURY ATHENA
ISBN : 978-967-5067-49-5
Sinopsis:
Adrianna Mayesa (Ad), si tukang jahit yang rela berkorban demi keluarga tirinya. Walaupun dirinya tidak dihargai dan sering dipergunakan, namun itulah keluarganya semenjak ibunya meninggal dunia. Apatah lagi dia tidak pernah mengenali ayah kandungnya.Takdir hidup menemukannya dengan Tengku Farriel Izumi (Iz) melalui satu salah faham. Dia yang pada asalnya diupah untuk menyamar sebagai kekasih Iz telah menjadi isteri akibat desakan Nenda Nerrisa. Setelah bergelar suami dan isteri, barulah Iz mengecam Ad, si tomboy yang pernah menjadi seterunya ketika di zaman persekolahan dahulu.Maka, hiduplah mereka dengan pelbagai syarat dan perjanjian. Masing-masing menyakiti hati masing-masing.Ad dikehendaki menyambung pelajaran supaya setaraf dengan Iz yang berpelajaran tinggi. Manakala Iz dikehendaki mengurangkan saiz badannya daripada XL kepada M, supaya sepadan digandingkan dengan Ad yang slim.Setelah menempuh hidup bersama, cinta pun mula memekar di taman hati masing-masing. Ini membuatkan Iz keliru di antara cintanya terhadap Ad atau Marina, pujaan hatinya selama ini.Kemunculan Tengku Ihsan, sepupu Iz a.k.a. playboy diraja telah mencabar ego Iz sebagai suami Ad kerana Ihsan terang-terangan cuba mencuri hati Ad.Demi harta, Tengku Faris (papa Iz) tegar berkomplot dengan Mak Cik Midah (emak tiri Ad) untuk memisahkan Ad dan Iz. Dia mahu Iz mengahwini Marina yang berstatus jutawan.Akibat komplot itu, sebuah rahsia yang tersimpan kemas selama ini pecah jua akhirnya.Siapakah Ad sebenarnya? Apa kaitannya dengan Ann, cinta pertama Iz? Berjayakah rumah tangga mereka mengharungi segala badai yang mendatang? Semuanya bakal terjawab di dalam AD+IZ.

48 comments:

anne swift said...

owh saya pasti akan beli! weee akhirnya dapat juga tau kesudahan cerita neh! hahahah best2

Aidanna said...

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......
Ad+Iz.. dh nk kuar..
woahhh.. x nk ckp ape.. (teruja giler2 nih) cewah..

ape2 pon TAHNIAH KAK EURY... saya pasti + mesti beli punye. muahahahaha

ha-ra said...

AKHIRNYA!!!!!!!!!!!!!!

raNt|ng pUtEh said...

aaaaaaa
nih btol kne dptkn nih...
xsbrnyeee...

natasya said...

yeahhh...i sure sgt nk beli....bln 7??awal ke akhir ke tengah??hehwe...
wah...xsabo larh rasew......

Anonymous said...

mst akn dibeli..
semlm da bkak da KN n da tw da ad+iz da kuar.

Anonymous said...

mst akn dibeli..
semlm da bkak da KN n da tw da ad+iz da kuar.

haruhi said...

wuah...x sbr nyer nk bli bku nie...lme tgu...hihi

Azusa Mirae said...

Bestnya!
Tak sabar. Tak sabar. :)

Miss Kira said...

setelah lama menunggu..
dpt jgk taw endingnya..
x sbr nk beli..
=)

bAy said...

yeay ! i'll buy ! tnx3 !

yanadi said...

msti akan beli pnya...lme sgt tgu novel ni kuar...thx

MaY_LiN said...

lambatnye nak tgg bulan 7

kasih said...

ayuh geng! kita serang book store!! ;)tak sabar tunggu..

nad said...

ooooohhhhh...lame giler.....tgu novel ni....eury...i hampir give up tgu novel ad+iz ni...n akhirnya......berjaya juga dibukukan...alhamdulillah... x saba nak p beli ni.... dr thn lepas dok tgu...ni dh masuk pertghan thn 2010 baru ler muncul...hehehhe...anggapla komen ni dr pembaca yg setia yg setia menyokong diri anda..... so ble nak n3 cite br?? eucralipse n saat cinta bicara.... sadis la plak bace sekerat jln jer...

Anonymous said...

hye awk...

baru terbace n3 nie... wah tak sabar rasenyer nak tahu kesudahan ad+iz nie... hehe... aper pon tahniah awk...

~saya~

keSENGALan teserlah.. said...

awwwwwwwwwwww...
gile excited..
excited sampai naik bulu roma nie..
ngeeeeeeee

azzakiah said...

alhamdulillah.. akhirnye.. penantian berbaloi sbb ad+iz dah kuar.. :)

Anonymous said...

waa...finally..
congrate eury..
good job..
^-^

nia_ageera said...

emmm btul 2 mmg xsbr nk beli cite ad+iz ni hihiiii......
emmm nice cover..xsbrnye nk miliki cite 2 huhuuuu..thanks eury huhuu

rizarina said...

lame tunggu nih... teruja beb!!

Daniera said...

balik nanti insyaallah akan beli :)

Anonymous said...

Wow.. best best.. lama betul menunggu.. hari tu member balik in March, tak dpt nak kirim, sebab belum di pasaran.. ni ada my colleague nak balik ke Msia in Julai.. mintak2 lah dpt beli.. takut susah nak dpt dipasaran.. sedih kalau tak dpt jugak..

slm dari Los Angeles...

waniey said...

akhrnye....congrate 4 ur 1st novel..
sure bli nye...x sbar dh nk tggu ni..

ary haryati said...

hehe shaye amat teruja bila dapat taw novel ni dah nak kuaq semalam ..
hehe da order da .. tunggu posmen sampai depan umah je ..
adui .. teruja btol ..
setahun menunggu dan akhernya ..
tahniah eury ..

Anonymous said...

waaa....bez nyer....
msti beli nt..hehe

nurulshakierah said...

tahniah..xsabaqnya nk p beli..mmg dinanti2kan...

yonna said...

ive been waiting 4 so long~
at last release jgk~
cam nak pi psg khemah depan bookstore je~ thanks

Anonymous said...

dah beli..lum sempat nak bc..i need peaceful time to enjoy this novel..anyway, congrats to eury ;)

sphrosyne said...

da ada kat bookstore da?ari ni gak beli..kebetulan nk kuar mlm nti..

actually da give up da tggu cite ni..tetiba ri ni terbukak blog ni slps sekian lama..wahaha..dppt berita gembira ni..

neway..congratz eury...

Anonymous said...

salam~~
saye dah beli ad+iz...
hehehe.. banyak g kat kl sentral tuh...
skang baru nak fokus bace~~xsabar2.. hehehe..
neway thanx eury~~~~

sabbyzain

Anonymous said...

salam~~
saye dah beli ad+iz...
hehehe.. banyak g kat kl sentral tuh...
skang baru nak fokus bace~~xsabar2.. hehehe..
neway thanx eury~~~~

sabbyzain

ifuirafu yusuri said...

thumbs up to u..akk dh beli novel ni..sgt2 best.baca novel ni dlm bas time nk g peneng,n bla smpai kt 1 part 2,nagis dlm bas..pax kt sebelah pandang2-jeling2-apa hal minah ni nagis baca novel-sengal pe..hahaha..really like dis novel..

rizarina said...

salam cik penulis.. saya beli novel tu.. huhuhu best2. 4 kali khatam huhuhu siap boleh bayangkan lg camne AD n fariel izumi tu. hahaha.. tp kan nape ending die wat i curious ape sebenarnyer berlaku? huhu

Anonymous said...

hye awk...

kt dah bace novel ad+iz, mlm td baru habis bace... huhu... amik mase 3 hari gak, coz bz lah... tp mmg best sgt2 cerita tu, kt suke jalan cerita dia... tak sia2 tgu lama2... hehe... anyway thanks for the good story n kt sentiasa sokong awk... hehehe... ending dia cm curios skit tp tak perlah tak mencacatkan pon... hehe

~kita~

blueskyz said...

baru2 nih p cari buku ad+iz kat midvalley.. kuciwa btol coz dh abes stok.. x sabo nk dptkan ad+iz..

blueskyz said...

akhirnya..pas penat carik buku ad+iz kat 3 buah kedai, aku bjaya dptkan buku tu..yeah!! hepinye..

Anonymous said...

saya dh beli pon..n beribu juta lemon congrats to eury..cite yg sgt best...

Nina Aziz said...

eury!!nina dh bce dh best la Ad+Iz...tpkn cm ending dier tu ader keconfiusan la....xbraper clear...tpi overall nina bce mmg best sgt3333.....

Anonymous said...

susah btl nak dapatkan novel ni.. akhirnye dapat gak beli masa trip ke kelantan. mmg best novel ni tp ending dia mcm cepat sgt nak abis.. mcm tetiba je the end.. huhuhu

ManjaLara said...

Wahhh!!..dah lama tak bukak blog eury, cadang nak cari novel "BINI AKU TOMBOY KE?" alih2 trnampak "AD+IZ" kat popular 1U..tinggal 1 je plk 2!! trus je aku bli walau texture buku 2 kedut2..haha...tahniah eury sbb buat eden terlompat2 kat book store tue..Ending dye cweet sngt2!! luv u lh!!

yana.daniel said...

eury naper ssh sangat nak jumpa novel ko?? dah gian nak bca novel nie...

ErdeiLza said...

salam miss eury...ble tnya skit, mcm na nak dpt kan novel ad+iz ni??? tmpt sy mcm x smpi la novel ni..huhuhuh..puas da cri 1 bndr ni, x dpt jg..plzzz...sy nak beli sgt2 novel ni....

nuRRa_1885 said...

salam eury..
sy baru abiskan baca novel ad+iz mlm td..
setelah 2 ari membaca baru abis..
best2... gaya penulisan awk simple n mudah nk fhm..
keep it up!!!
p/s : x nk wat samb ad+iz ke? hehe

Anonymous said...

sy dh bc abis cite tu...cite tu ok sbnrnye tp adakalanya agk bosan sbb meleret2 n pnjg...rase2nye cite tu blh dpendekn klau part2 yg xbrp pnting dringkaskn...xsume org suke bc novel tebal2 n pnjg ..sbg penulis br ni merupakan satu permulaan baik..teruskan usaha anda menghasilkan karya2 bermutu n berkualiti pd masa hadapan...GOOD LUCK.

Anonymous said...

salam eury, i'm hard die fan of ad+iz...it's a perfect novel and i REALLY love it. i really hope you would like to present it in drama form.....n_n...love it forever!

Anonymous said...

i love how you create the story in this novel..i just finished reading and i think this novel are awesome..dan sesiapa yg x beli lagi novel ni...,korang mmg rugi..

siti habsah said...

ad + iz sgt bez..... believe it or not... sy abeskan novel tu dlm tempoh 4 jam....heee~ novel terpantas sy bce..may b sbb sy de paper esk... tp siap feel lg....menanges...gelak..senyum sorg...hahaha.....best!! teruskan usaha anda....6t bole jd great writer one day...:)

Followers