Wednesday, December 9, 2009

Hola...


Mak aih... Memang lamer giler tak update blog. Bukan eury abandonkan blog ni, Cuma eury tengah bingung gak la dengan idea nak habiskan ad+iz... kering idea... huhu... idea ada tapi bila buat ayat, ayat macam hampeh aje. mungkin dulu lepas kena fire (gara2 bagitau kipas-susah-mati scr mengejut yg ad+iz nak dibukukan), eury stop writing ad+iz. Konon2 nak cari ketenangan la... insaf jap bila kena kutuk... (padan muka eury!) kununnya... lepas tu mood pun lari... menulis memang kena ada mood yang betul. Kalo mood mcm poyo, ayat pun poyo... ad+iz semakin complicated jalan cerita dan semakin memerlukan penghayatan dan main emosi yg lebih. Kalo boleh eury nak buat yg the best. Biar pembaca dapat rasa apa yg ad rasa.

Hmm... eury sebolehnya nak siapkan cepat... cik jazlina dr kaki novel pun mesti dah tergeliat tangan dan jari dok mendail nombor eury, mulut berbuih tanya dah siap novel ke belum... dan eury memang tak suka hampakan orang...

Ni pun eury rasa mcm nak demam. serius, bila adiz siap, eury nak day off from lappie and novel... Muka pun dah poyo semacam... angah cakap, ko tak muak mengadap skrin 4 segi tu ke? Get a life la! Hehe... so far adiz dah 90% siap... tp tu br 1st draf... belum eury edit...blum personal editor eury tun teja edit... blum editor KN edit... hope it’s worthy... kipas-ssh-mati, plz bersabar n terus berkipas...

Bercakap fsl angah, br td angah eury kena tulah eury...hehe... dia br lepas jd mangsa clotheslide = clothes+slide... menjerit dia kat eury.... apalagi menggelegak eury ketawakan dia...citenya dia nak cari buku cerita dari dalam almari baju eury. Entah mcm mn, cari punya cari, dek terlampau mencari buku (buku cite dia, dlm almari eury) yg berdozen kat situ, baju eury yg bertimbun tu jatuh atas dia... apalagi membebel la angah eury... eury x mare... gelak lg adalah...haha... akak eury yg sorg ni memang bikin umah gawat bila balik... lps tu, terus kena paksa kemas almari...hehe!

Okey... Nak chaiyok2 wat adiz balik.... daa...!

8 comments:

kaknOOr said...

Good luck dgn manuskrip ...Cepat siap cepatlah publisher edit dan cepat lah kami dpt cari di Kedai-kedai buku he he he he

tzaraz said...

eury...yup! good luck! aku ttp tunggu ad+iz kluar di pasaran!

ManjaLara said...

xpe..eury buat pelan2...
kitorang tetap akan terus berkipas untuk eury..
yg pnting ad+iz msti happy ending taw..
jangan hampakan kipas susah mati yg penat berkipas nie...

chayok!!

saffashapawi said...

akak..nati ad+iz dah keluar, cmne sye nk beli?? sye dok UK nii..alamatnye tahun dpn bin tahun depan binti tahun depan bin thun depan la sye leh jumpe Ad+iz..ayooo..
xtahan wooo...

-saffa-

eury athena said...

salam...bile dah keluar nnt saffa bleh hubungi KN n tanya diorang cara nk beli scr pos

mirae said...

Eury! Aku sahut seruan ko.
Aku sebagai slh sorg dr kipas-susah-mati ko, akan terus berkipas tuk ko.. haha~
Good luck eh Eury..
Xpe2, teruskan menulis..
Ambil masa anda..
Zettai maketo naka!
Siap je novel, inform.
Wahh~ x sabar nak tunggu ad+iz kluar nih..
All the best Eury. Ganbatte ne~

Anonymous said...

eury luck for u!!! aku dh x sabo nak bli buku ko.... nk tau ending....

Anonymous said...

x pe x pe wat slow2 pon x pe...
bio lmbt asl selmat...
yg penting epy ending tw....
x mo cdey2......

Followers