Thursday, December 24, 2009

NeW mOOn...


Oit, Bella! Salah peluk hero ke? ngeh3x...

Finally, New Moon keluar gak dekat pawagam lepas bertaring berjanggut peminat dari seluruh dunia menunggu. Menunggu tanpa berbuat sesuatu memang terasa lama dan membosankan. Eury salah sorang dari mereka, lepas ‘terpukul’ dengan Twilight. Lepas jatuh cinta dengan Edward Cullen rekaan Stephanie Meyer...


Bella yang berjo'oh (ikut bhs kg eury) berlari nak selamatkan Edward

Lepas 4 hari New Moon masuk panggung kat negara sejuk sana, eury dah dapat tengok cite tu kat laptop. Of coz, after nearly 5 hours of downloading process... Jangan tanya macam mana sebab eury tak boleh jawab. Tanya dari sapa. Dan eury akan jawab dari ‘a friend’ yang memang minatnya terarah kepada pc, laptop dan segala macam komponen dalam tu + surfing selagi ada benda yang nak di’surfing’. A big thank to him... arigato...


Jacob Black yang tengah masuk jarum @ tackle hati Bella yang bernanah ditinggalkan Edward

Hmm... New Moon... apa yang patut eury komen tentang filem tu... 2-hours film, 50 minutes of a pale Edward Cullen, Bella yg hancur lebur hatinya ditinggalkan Edward, new hair style of muscles Jacob Black, sisi kewujudan werewolves yg tak berapa suka pakai baju (thank god they do love wearing pants!), dull+less dramatic film...

Scene Voltuari fight yang best tapi singkat... Sesuke hati aje vampire ni cekik Edward aku!

eury tak tahu la ni perasaan eury je ke apa, tapi New Moon memang tak sehebat Twilight yang eury boleh hadap 20x dalam masa seminggu. Mungkin sebab jalan cerita yang makin complicated dan kebetulan tak banyak scene Edward (huhu...)? atau mungkin pengarah yg terlalu fokus pada action scene sampai lupa macam mana nak buat filem ni dramatik+romantik macam Twilight? Atau pengarah filem ni terlalu terikat dengan ‘kitab’ New Moon Meyer? Tak tahu la... kalo nak buat perbandingan nanti jadi battle of sexes plak... ini pendapat naif eury yg tak ada ilmu dlm perfileman, drama, sastera dan benda2 yg berkenaan semata-mata...


Aro yang paling banyak cakap kat dalam Voltauri... kesian yang lagi 2 orang tu sbb tak ada skrip...

Apapun, it’s good to be Bella yg jadi rebutan vampire dan werewolf; Edward dan Jacob. Sorang kawan pernah tanya eury, nak pilih yg mana? Antara vampire dan werewolf. Antara Edward dan Jacob. Tanpa ragu dan bertangguh... “Edward!” Kenapa? “Coz it’s love. Something that you cannot tolerate with...” walaupun dua-dua sayang+cinta mati dengan Bella, dan bukan manusia normal (haha...)... Apapun, Bella jatuh cinta dgn Edward dulu. eury pun!


Edward yang sengaja buka baju bwh cahaya matahari; cari sebab utk mati - versi Romeo & Juliet ala2 manusia & vampire...

Scene yang eury suka... hmm... jap, bagi masa nak fikir... kalo Twilight banyak... dan eury boleh namakan at least 12 scene... kalo New Moon... hmm.. fight kat Voltuari... mimpi Bella masa opening filem... scene Edward baca petikan Romeo & Juliet... wajah sedih+sunyi+dingin Edward provoke Voltuari...


Victoria, vampire yang berdendam dgn Bella & Cullen clan gara2 bunuh soulmatenya, James dalam Twilight
Walaupun ada rasa tak puas hati here and there fasal New Moon, tapi eury berjaya juga ‘mempengaruhi’ kawan eury untuk jatuh minat pada filem ni... siap galakan lagi dia tengok kat pawagam... hehe... Apapun, eury tunggu the next saga, which will be release jun 2010 (kalo x silap)... what a long wait!

10 comments:

BULANhijau said...

aaaaaaaaaaaaaaaaa~

love edward damn much..!!

tzaraz said...

nahhhhh...aku x suka edward...
jasper lagi comeiiii!!!...yup!

mirae said...

Eury pun minat gak eh citer nih?
Wahh~ Kite dah khatam habis dah semua novel die..
Mmg New Moon yg kurang best skit la..
Twilight mmg sure best. Eclipse & Breaking Dawn lg best.
Bace2 jgn x bace.
haha.. Kite pun minat Edward gak.
Tapi watak die la, xde la obsess sangat ngan Robert Pattinson tu. haha~
K la eury, teruskan berkarya lg eh.
Ad+Iz.. YAY~ X sabar nih.. hehe.. Ganbatte!!

ha-ra said...

stju ngn eury...
new moon xbest cm 1st twilight...
xciter sgt victoria...
igt kan yg ni nk tnjuk psal victoria nk bls dndam...
tp x...
myb in nxt twilight kot...

missmieya said...

yeahh , kak eury .
tg0k kt laptop eyy ?
sy pn tg0k kt pc jea , but ta dwnload , tg0k online . hee .
yepp2 , twilight new moon kureng . ending dea wt ta puas aty jea , haha .
btw , kak eury lau rajen , lawat la blog sy , bg pndpat o pape .
juz wanna be friends o ur sis .
:))

Anonymous said...

dlm buku new moon edward ade yg mse sbelom dye break, bella cliff diving n after volturi scene je..... yg laen sume bella jus dgr suare dye.....
*dlm movie team jacob
*dlm buku team edward...

cik ian@aH Lian~ said...

sangat minat edward
tak suke si ketul2 jacobs tu.
tapi tak byk story pasal vampirekuh.
tsk!

cik azza said...

erk.. ingatkan kite je yg rase new moon x brape nak menyengat.. nasib baik ade geng! hehehe..

Anonymous said...

kak eury new moon memang kureng ckit...
walaupon jacob hot siot~~
tp breaking dawn!!!!
BEST SGT3...
prefect ending...
part fight paling syok!
wahh~~
xsabar tunggu film last!

pn fAzrin in d h0use said...

btl2 cik eury...apa yg diperkatakan oleh cik eury 100 and 1 percent 1 agree...twilight first 20 kali per week boley kita hadap..smpai kan dialog2 dlm 2 dlm kepala je...new moon nie...hmm....bukan bosan cuma hmm..nk dicompare dgn first...kurg sket...ada 2 reason ja yg membuatkan crita nie kurg sama ada edward pnye scene cuma 50minutes atau terlalu bnyk aksi smpai kan kurg scene romantic...apa pon sgt xsbr utk tunggu yg ke 3...coz nnti diorg da ada anak...edward n bella..best2... :)

Followers