Sunday, September 18, 2011

I miss my blog...


Assalammualaikum. Selamat sejahtera. Salam 1 Malaysia. Kiranya masih belum terlewat untuk eury ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri.


Fuhh.... lama giler rasanya tak menconteng kat sini. Rindu rasanya. Rindu blog ni. rindu menconteng. Rindu bercerita. Rindu menunggu komen pembaca. Rindu membaca komen para pembaca yang pelbagai reaksi dan warnanya. Eury rindu kipas-susah-mati yang sentiasa menyuntik semangat untuk terus menulis.

Pertama-tamanya, trimas a lot pada kipas-susah-mati, blog-walker, pengunjung2 yang setia mengunjungi blog eury walaupun dah lama tak update. Pada shouter2 kat shoutbox pun terima kasih eury ucapkan kerana rajin melontarkan rasa hati anda. Tak lupa pada kipas-susah-mati yang rajin bertanya dan add eury di ym dan facebook ( eury tak pernah ada twitter, myspace, friendster @ lain2. kalo jumpa yg pakai id eury tu, confirm klon eury tu).

Rutin eury kebelakangan ini agak memenatkan. Atau mungkin eury yang belum terbiasa dengan kebiasaan baru ni. rutin baru ni sedikit sebanyak menyekat eury dari menulis. Kalau nak post n3 2-3 hari sekali macam masa tulis ad+iz dulu memang tak mampu la. Waktu menulis ad+iz dulu, jam masa ditentukan oleh eury sendiri. Orang makan eury menulis. Orang bersosial, eury tidur. Orang tidur, eury menulis. Tapi sekarang dah kena ikut jam masa orang di sekeliling.

Gara-gara tak update blog, x balas komen2, ada yang kata eury sombong. Erk... terluka hatiku... huhu... eury tak sombong. Pemalu dan pendiam adalah. Kalau orang kata eury sombong sebab tak balas mesej, komen, x update blog, tak adil la macam tu. eury memang sedaya upaya balas komen, mesej orang bila berkesempatan. Kadang2 ada yang tegur masa update status kat facebook, ajak chat, eury x de masalah nak chat dengan mereka. Kalo kena gayanya, masanya, eury akan balas. Kalo xde tu mungkin eury terlepas pandang. Kalo update n3 tu susah la sket sebab kena mengarang dalam masa yang singkat. Baru nak amik mood dah diburu dengan tuntutan hidup. Oleh itu eury susun 10 jari untuk mohon maaf. Tanpa kipas-susah-mati siapalah eury athena...

Kalo ada yang kata eury sombong sebab tak nak bagi details fsl diri eury, tu x betul juga. Eury akui ada yang tanya ttg nama, umur, lokasi kat mana, alamat, no hp tapi eury minta maaf byk2 sebab tak boleh bagi. Details yang eury boleh bagi cuma nama pena, url facebook, url blog, id yahoo. Bukan menyombong diri, berlagak high profile ke apa, cuma eury nak minta pengertian dari semua kipas-susah-mati agar details yang itu jadi simpanan eury sendiri. eury minta maaf. Eury memang jenis low-profile. Mungkin tak sampai seru lagi untuk dikenali ramai. insyaAllah, mungkin suatu hari nanti.

Tentang update kat blog, insyaAllah, dgn izin Allah, eury kat cuba update sekerap mungkin cite Katakan dengan Indah... harap2 Katakan Dengan Indah boleh jadi macam AD+IZ... The Cold World pun eury akan mula post n3 pertama dlm masa terdekat ni. cite ni lebih kurang macam cite Eucralipse. Harap semua cite2 eury menepati citarasa semua yang membaca.

Kalo ada yang terbabas, terlama lak tak update tu, eury dahului dengan perkataan maaf ya...

Lastly, trimas pada semua yang menyokong eury....

LOL ~ lots of love, eury athena.... :)

4 comments:

tzaraz said...

okeh.. maaf anda ditrima.. kihkihkih

eury said...

tq tzaraz...

eury said...

tq tzaraz...

Misa said...

welcome back~!! adek rindu ngan cerite akak T^T
akak buat la cerita macam the reason tu :'3 sebab best sangat lah~ *-*

Followers